Despre noi

Federația SANITAS s-a constituit la 1 februarie 1990 ca Sindicatul Liber al Cadrelor Medii Sanitare SANITAS și funcționeazăîn baza Legii nr. 54/2003 și a propriului Statut.

Suntem o organizație sindicală națională, cu caracter socio-profesional, reprezentativă la nivel de ramură sanitară, având în structură 42 de organizații sindicale județene, cu sindicate componente în peste 500 de unități sanitare şi de asistență socială, inclusiv organizațiile sindicale din rețeaua sanitară paralelă cum sunt Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR şi Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate.

Reprezentăm interesele a peste 120.000 de membri din toate categoriile profesionale din sănătate, asistență socială și medicină școlară (personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic și administrativ).

La nivel național suntem afiliați la Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România  (CNSLR)- FRĂȚIA, iar la nivel internațional suntem afiliați la Internaționala Serviciilor Publice (PSI) și suntem membri ai Federației Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice (EPSU).