Atestarea titlurilor româneşti de calificare pentru asistenţi medicali şi moaşe este preluată, în perioada următoare, de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Dacă până în 15 decembrie, cererile de eliberare a documentelor necesare recunoaşterii calificărilor româneşti de asistent medical generalist, de moaşă şi de asistent medical în celelalte state membre ale Uniunii Europene s-au putut depune la Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, respectiv la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, din 16 decembrie până după Anul Nou se sistează depunerea solicitărilor şi asta din motive organizatorice.

Din 4 ianuarie 2016, cererile pentru asistenţi medicali şi moaşe se vor depune la filialele OAMGMAMR

Activitatea se reia din 4 ianuarie 2016: cererile se vor depune la filiala OAMGMAMR la care solicitantul este membru sau la filiala OAMGMAMR în a cărui raza teritorială acesta domiciliază, pentru solicitanţii asistenţi medicali generalişti, moaşe sau asistenţi medicali care nu au dobândit autorizarea în profesie.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România este organizaţia profesională şi de reglementare a cărui rol este de a elabora norme şi reguli de practicare a profesiei de asistent medical generalist, moaşă şi asistent medical, astfel încât profesioniştii să asigure pacienţilor servicii de calitate, în condiţii de siguranţă şi securitate. OAMGMAMR autorizează exercitarea profesiei, îi înregistrează în baza sa de date pe toţi asistenţii medicali şi moaşele din România şi, de asemenea, judecă abaterile de la regulile de etică şi deontologie.

Sursa: oradestiri.ro