Conform calendarului de proteste aprobat de Consiliul Național Sanitas din 15 septembrie 2016, începând cu data de 31 octombrie membrii Sanitas din unitățile sanitare sunt în grevă generală pe perioadă nelimitată.
La nivelul județului Constanța sunt peste 2900 membri Sanitas care au fost de acord și vor intra în grevă generală.
Solicităm includerea în OUG 20/2016 a tuturor categoriilor de personal omise și eliminarea discriminărilor produse de cele două ordonanțe (OUG 20/2016 și OUG 43/2016). SANITAS atrage atenţia Guvernului României asupra situaţiei deosebit de grave în care se află sectorul sanitar și cel de asistență socială.
Comitetul de grevă la nivel județean este format din: Manea Nicolae – președinte, Caraivan Violeta – vicepreședinte și Costache Stela –secretar.
Comitele de grevă de la nivelul filialelor sunt formate din membrii birourilor executive. Aceștia organizează greva în filială și aduc la cunoștința membrilor de sindicat detaliile desfășurării acestui eveniment.
La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, membrii de sindicat care vor sa-si manifeste nemultumirile se vor aduna în holul de la sediul sindicatului începând cu ora 8:00.
Revendicările noastre (printre care și plata sporurilor la salariul de bază din 2016) au primit aviz favorabil în Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților. Un pas a fost făcut. Următorii doi pași vor fi luni și marți. Luni se discută revendicările noastre în comisiile de buget și muncă de la Camera Deputaților, iar marți are loc votul în plen la Camera Deputaților care este cameră decizională.

TREBUIE SĂ NE MANIFESTĂM DACĂ DORIM SĂ FIM AUZIȚI. 

Acum e momentul să fim uniți! Este ultima bătălie în acest an și cea mai importantă!  După 1 noiembrie nu se mai poate face nimic.  Parlamentarii vor intra în campanie electorală și nu se va mai întruni cvorumul necesar pentru votarea amendamentelor la cele două ordonanțe. După această etapă, nemulțumirile nu-și vor mai avea rostul. Supărările legate de faptul că nu există un regulament de sporuri, că acestea se plătesc la salariul din 2009, nu la cel actual, că personalul este insuficient și munca este excedentară, că există diferențe salariale imense între clinic si neclinic, între asistentele cu PL și cele cu S, că ești personal TESA, funcționar din DSP, personal din asistență socială iar guvernanții au uitat că exiști, vor fi inutile.

ÎN FUNCȚIE DE CUM NE MANIFESTĂM ACUM VA DEPINDE MODUL DE NEGOCIERE ȘI IMPLICIT REZULTATELE PE VIITOR!

Hai să nu-i mai lăsăm să ne umilească și să ne cerem drepturile! A sosit timpul să vedem cu adevărat că cele două sisteme (sanitar și de asistență socială) reprezintă o PRIORITATE NAȚIONALĂ!

Împreună suntem mai puternici!