Această lege care modifică OUG 20/2016 nu rezolvă în întregime inechitățile sesizate de noi, dar deschide calea unei negocieri reale pentru reașezarea salariilor în cadrul aceleiași familii ocupaționale la noua lege a salarizării pe care o vom solicita noului executiv.
Atașăm link-ul legii aprobate în Camera Deputaților și tabelele cu diferențele dintre salariile din OUG 20/2016 și modificările aprobate luni, 7.11.2016. Lucrăm la același tip de tabel și pentru salarizarea din asistență socială și TESA.

Din punctul nostru de vedere sunt trei variante posibile pentru punerea în aplicare a acestor amendamente:

  1. Legea să fie atacată la CCR și atunci Curtea Constituțională se pronunță asupra legalității anumitor articole, nu a întregii ordonanțe.
  2. Legea este trimisă Președintelui României pentru promulgare. Dacă președintele va promulga legea, ea este aplicabilă începând cu 1 decembrie 2016.
  3. Președintele nu promulgă legea și o retrimite în Parlamentul României pentru reanalizare, putând face acest lucru O SINGURĂ DATĂ, după care este obligat să o promulge. Avem temerea că în această situație, actualul parlament nu mai are timpul fizic să rediscute legea privind aprobarea Ordonanței 20/2016, situație în care dezbaterile vor fi purtate de viitorul parlament.

Vom supraveghea îndeaproape toate aceste evenimente și vom reacționa în consecință. Apreciem că este un mare pas înainte făcut doar prin acțiunile Federației Sanitas.

Puteti vizualiza legea aprobata luni in Camera Deputatilor privind modificarea OUG 20/2016 aici
Puteti descarca tabelele cu diferențele dintre salariile din OUG 20/2016 și modificările aprobate luni, 7.11.2016 :

clinic-neclinic

upu

anatomie-patologica

Mulțumim membrilor de sindicat pentru implicare și susținere.

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!