Biologii, chimiştii și biochimiștii Spitalului Judeţean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanta și DSPJ Constanța au întrerupt activitatea, astăzi 7 martie, în semn de protest faţă de refuzul parlamentarilor din Comisia de muncă a Camerei Deputaților de a corecta inechitățile generate de legea salarizării.

Ei solicită parlamentarilor și Guvernului României modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 și creșterea coeficienților în concordanță cu criteriile stabilite de acest act normativ (salarizarea se stabilește în funcție de pregătirea profesională și complexitatea muncii prestate) pentru categoriile profesionale din care fac parte. A fost întocmit și semnat un memoriu în acest sens, memoriu ce a fost transmis Ministrului Sănătății, Premierului României și Camerei Deputaților.

Solicităm:
–     aplicarea integrală a creșterilor salariale la 01.03.2018 pentru TOȚI SALARIAȚII DIN SĂNĂTATE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ!
–      reîntregirea salariilor diminuate la 01.01.2018;
–      repoziționarea categoriilor profesionale încadrate incorect în legea salarizării (asistenți medicali, biologi, chimişti, biochimiști, fizicieni, farmaciști, psihologi, etc) și reintroducerea echilibrului între categoriile profesionale, echilibru care a fost perturbat grav de legea actuală a salarizării.
–       elaborarea unui regulament de sporuri CORECT care să reflecte situația reală din cele două sectoare de activitate, regulament care să cuprindă toți salariații indiferent de anexa pe care sunt salarizați (domnilor guvernanți bacilul Koch și ceilalți microbi nu țin cont de pregătirea profesională, nivelul gradației sau anexa de salarizare; ei sunt corecți și îi afectează pe toți salariații la fel).

 Solicităm guvernanților să corecteze urgent toate discriminările și inechitățile din sănătate și asistență socială, generate de Legea 153/2017 și să astfel să evite blocarea activității întregului sistem sanitar prin declanșarea unor mișcări spontane de protest.
În cazul în care aceste revendicări legitime nu vor fi tratate cu toată seriozitatea de factorii decidenți vom face uz de toate mijloacele legale sindicale avute la dispoziție.

BIROUL EXECUTIV AL SINDICATULUI SANITAS CONSTANȚA