Către,
Liderii filialelor Sanitas Constanța

Proiectul legii salarizării unitare a fost publicat pe site-ul Partidului Social Democrat și urmează să fie depus în Parlamentul României ca inițiativă parlamentară PSD și ALDE.
În urma verificării acestui proiect de lege, încercăm să facem o comparație între prevederile acestuia și salariile în plată stabilite de Legea 250/2016 pentru a evidenția creșterile reale si disfuncționalitățile acestui proiect.
După o primă lecturare sesizăm :

  • raportul dintre salariul medicului si al asistentei medicale a fost rupt, medicul având un salariu de 3 ori mai mare
  • diferența dintre salariul asistentei medicale și cel al infirmierei este extrem de mic de aproximativ 10 %
  • asistent medicală PL clinic are același salariu cu registratorul medical principal ( 3750 lei)
  • asistentul medical PL din unitățile neclinice are salariul mai mare decât asistentul medical din unitățile clinice (as medical PL clinic – 3750 / as. medical neclinic 3850 lei)

Având în vedere cele enunțate, vă adresăm rugămintea ca până în 13. 04 orele 8:00 să trimiteţi, în format electronic pe adresa de email [email protected], propunerile dvs. pentru corecții și alte inechități pe care le sesizați.
Aşteptăm aceste propuneri pentru întocmirea unui material ce va fi transmis Federaţiei Sanitas în vederea înaintării şi susţinerii acestuia în parlament.
În ataşament vă trimitem proiectul Legii salarizării unitare publicate pe site-ul PSD și tabelele cu salariile în plată acordate în conformitate cu Legea 250/2016, prevederile proiectului de salarizare unitară și diferențele ce ar rezulta din aplicarea acestui proiect în forma actuală. Aceste tabele sunt calculate pentru unitățile sanitare. Facem precizarea că la calcularea grilelor am plecat de la gradația 0 și am aplicat coeficienții trecuți în proiect. În cel mai scurt timp vom trimite același tip de tabel și pentru asistența socială, personal TESA etc.

BIROUL EXECUTIV AL SINDICATULUI SANITAS CONSTANȚA

Anexa_nr._II,_Cap_II_-Lsalarizare 2017-proiect

Coeficienti-anexe GRILA invatamant+sanatate-Lsalarizare 2017-proiect

LEGE-CADRU-salarizare Proiect 2017

lege sal unitare cl-neclinic_Page_1 lege sal unitare cl-neclinic_Page_2 lege sal unitare cl-neclinic_Page_3 lege sal unitare cl-neclinic_Page_4lege sal unitare cl-neclinic_Page_5