Sindicatul Sanitas Constanța participă mâine 20.03.2019 la pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Revendicările Sindicatului SANITAS Constanța sunt:

  1. Eliminarea din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuității activității în unitățile sanitare și de asistență socială.
  2. Calcularea sporurilor la salariul de bază actual pentru toți salariații din sistemul sanitar și cel de asistență socială.
  3. Asigurarea finanțării creșterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.
  4. Garantarea acordării drepturilor salariale pentru toți angajații din sănătate și asistență socială, inclusiv a voucherelor de vacanță
  5. Eliminarea inechităților în ceea ce privește aplicarea Regulamentului de sporuri.
  6. Corectarea inechităților din Legea 153/2017 în sensul recalculării coeficienților de salarizare în concordanță cu principiile stabilite în legea salarizării (salarizarea în funcție de principiul importanţei sociale a muncii, principiul ierarhizării, pe verticală, cât şi pe orizontală, în cadrul aceluiaşi domeniu, în funcţie de complexitatea şi importanţa activităţii desfăşurate, principiul nediscriminării) și includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate și asistență socială.
  7. Negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului –Sănătate – Activități sanitar-veterinare.

Atragem atenţia Guvernului României că măsurile injuste pe care ordonatorii de credite le aplică pentru a se încadra în limita procentului de 30 % și anume reducerea sporurilor de condiții de muncă sau a sporului pentru asigurarea continuității, și modalitatea inechitabilă de acordare a unor drepturi general valabile, produce o stare de nemulțumire foarte mare în rândul salariaților din cele două sectoare de activitate care poate degenera în acțiuni spontane pe care nu ni le asumăm.

BIROUL EXECUTIV SANITAS CONSTANȚA