Camera Deputaților (cameră decizională în această situație) a aprobat proiectul de Lege PLx 422/2018 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Din păcate parlamentarii din Camera Deputatilor nu au tinut cont de argumentele formulate pentru repoziţionarea categoriilor profesionale din sănătate şi asistenţă socială conform principiilor din Legea 153 /2017, adică în funcţie de pregătirea profesională şi complexitatea muncii prestate pentru farmacişti, chimişti, biologi, biochimişti, psihologi, fizicieni, kinetoterapeuți, profesori CFM, asistenți sociali și au respins la vot toate amendamentele care ar fi readus echilibrul între categoriile profesionale menținând încadrările incorecte din legea salarizării.

AM PIERDUT O BĂTĂLIE, DAR LUPTA CONTINUĂ !

Nu vrem sub nicio formă să acceptăm efectele produse de legea salarizării de dezbinare și învrăjbire și solicităm reintroducerea stării de normalitate în cadrul echipei medicale, echipă din care fac parte toate categoriile profesionale care lucrează pentru pacienți sau beneficiari, direct sau indirect.

Împreună suntem mai puternici !
Biroul Executiv Sanitas Constanța