Federația SANITAS a lansat petiția on – line

„Grevă generală în Sănătate și Asistență Socială”

Motive:

  1. Creșterile salariale promise, după aplicarea măsurilor anunțate de la 1 ianuarie 2018 (trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și plafonarea la 30% a sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor), duc la diminuarea veniturilor nete.
  2. Trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat se face în detrimentul salariaților. Cresterea de la 1 ianuarie 2018 este nulă. Nu dorim experimente pe pielea noastră. Dacă Guvernul României dorește trecerea acestor contribuții trebuie să asigure și plata diferențelor salariale.
  3. Cerem majorarea integrală a salariilor de la 1 martie 2018 pentru toți salariații din sănătate și asistență socială; altfel funcționarea echipei medicale va fi compromisă.
  4. De la 1 ianuarie 2018 pierdem tichetele de masă; dorim păstrarea tuturor drepturilor câștigate.
  5. Solicităm introducerea unei grile de salarizare și pentru personalul aflat în subordinea consiliilor județene și a primăriilor pentru aplicarea unei salarizări unitare în toată țara. Nu dorim existența unor “bugetari de mâna a doua” care să depindă în totalitate de angajatori.
  6. Cerem în mod imperativ înlăturarea plafonului de 30 % fixat pentru sporuri, compensații, adaosuri, prime, premii și indemnizații, pentru a nu ajunge imposibilitatea acordării sporurilor pentru condiții de muncă.
  7. Dorim cuprinderea personalului TESA pe grilele de salarizare ale personalului medical și menținerea acestora în regulamentul de sporuri al personalului medical.

Intrați pe federatiasanitas.ro pentru a semna petiția!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!