După mitingul de mare amploare din 26.04.2018 când aproape 15 000 de membri Sanitas și-au exprimat nemulțumirea în Piața Victoriei, luni 7 mai, avem un nou moment extrem de important: GREVA DE AVERTISMENT.
Nu întâmplator guvernanții se întâlnesc abia marți, 8 mai după greva de avertisment să hotărască măsuri pentru îndreptarea inechităților create de legea salarizării pentru ca Federația SANITAS să nu declanșeze GREVA GENERALĂ ÎNCEPÂND CU 11 MAI.
În opinia noastră amânarea deciziei din partea Guvernului României de a găsi soluții pentru 8 mai este un test pe care-l vom trece cu brio ca și pe celelalte; unii speră ca unitatea, coeziunea și hotărârea noastră au slăbit și nu vom respecta programul de acțiuni greviste, alții protestează în spatele unității ca să nu deranjeze.
Nu ne dorim grevă generală, dar în lipsa unor măsuri concrete și coerente vom respecta programul de greve asumat și luni 7 mai, vom face grevă de avertisment, iar în lipsa unui răspuns clar, concret și mulțumitor al asumării de termene precise pentru rezolvarea tuturor revendicărilor noastre vom intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând cu vineri 11 mai.
Rugăm colegii din Sindicatul Sanitas Constanța și nu numai, să se mobilizeze exemplar, așa cum au făcut-o de fiecare dată pentru a transmite un mesaj de unitate, hotărâre și consecvență, iar luni 7 mai 2018, începând cu ora 8:45, ne vedem pe baricade.

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI !

Biroul executiv al Sindicatului Sanitas Constanța