Astăzi conducerea Sindicatului Sanitas Constanța s-a întâlnit cu echipa Prefecturii Constanța condusă de domnul subprefect Șenol Ali pentru a dezbate problema aplicării Masterplanului în sănătate pentru regiunea de sud-est.

Masterplanul în teorie, reprezintă un set de măsuri care presupune asigurarea unei distribuții corecte și eficiente a serviciilor medicale în regim ambulator și intraspitalicesc, în realitate este o metodă prin care se intenționează reducerea paturilor din spitalele publice și chiar desființarea de spitale publice.

Reprezentanții Sanitas Constanța au cerut conducerii Prefecturii Constanța să solicite și să obțină pe cale oficială, poziția și viziunea Ministerului Sănătății privind aplicarea acestui masterplan în regiunea de sud-est și au convenit de comun acord, să participe la întâlniri în perioada imediat următoare, pentru a discuta cu toți factorii implicați în acest proces: reprezentanții Consiliului Județean Constanța, Primăriilor din regiune, Direcției de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate ș.a. considerând că este nevoie ca în acest demers să fie implicați toți factorii din domeniul sanitar, inclusiv reprezentanții sindicatelor.

În momentul în care situația o va impune părțile sunt de acord cu extinderea acestui demers la nivelul intregii regiuni de sud-est, în măsura în care factorii de decizie și partenerii sociali din celelalte județe sunt interesați.